BeDigital logo veliki brez napisa

Ali ste vedeli?

Kako poteka izdelava spletne strani?

Preberite si nekaj o vaši domeni, gostovanju, vsebini in razvoju spletnih strani.

Po ustanovitvi podjetja pride slej kot prej čas, da začnete razmišljati o vaši digitalni podobi. Ali to pomeni izdelava spletne strani? Če želite, da ljudje slišijo za vas, je v današnjem času nujno potrebno biti prisoten na spletu. Poleg prisotnosti na socialnih omrežjih (Facebook, LinkedIn, YouTube ipd.) kar je seveda zelo pomembno, mora v vaših mislih biti nujno izdelava spletne strani.

Če je spletna stran narejena dovolj profesionalno, vam lahko prinese večjo prepoznavnost, več strank in tudi dvigne splošni nivo in kredibilnost vašega podjetja. Berite naprej in razkrili vam bomo kako poteka izdelava spletne strani.

Klik na iskanje spletnih strani

Spletni naslov in gostovanje

Vse začne pri izbiri vašega spletnega naslova oziroma domene. Ta korak je zelo pomemben, saj je vaš spletni naslov nekaj po čemu vas bodo ljudje našli na spletu. To bo naslov na katerem bo prebivala vaša stran. Če povemo po domače… Naj bo nekaj kar gre v uho, si je dokaj enostavno zapomniti in ima povezavo z vašim podjetjem oz. vami. Seveda je pogoj, da takšno ime še ne obstaja (to lahko preverite tudi tukaj). Izbrati morate tudi domensko končnico. Najbolj popularne v Sloveniji so .si, .com, .net zadnje čase pa tudi .eu. Obstaja še nešteto drugih kot so .org, .info, .biz… Izberite premišljeno.

Ko se odločite za spletni naslov je čas za izbiro gostovanja. Obstaja ogromno ponudnikov z različnimi cenami in različnimi kvalitetami. Kot povsod v življenju je pametno najti pravo razmerje med ceno in kvaliteto. Da bo vaša stran kar najboljše delovala je pomembno, da prebiva na hitrih strežnikih.

Pri BeDigital poskrbimo za registracijo vaše domene, gostovanje pa je na izredno hitrih SSD strežnikih v Sloveniji, kjer se spletna stran naloži do 4 krat hitreje v primerjavi z navadnim gostovanjem.

Vsebina spletne strani

Pred začetkom izdelave strani si morate pripraviti čim več besedila, katerega želite imeti na vaši strani. Besedilo naj bo primerno bogato s ključnimi besedami, katere na spletu iščejo vaše potencialne stranke, saj vas bodo tudi zaradi tega lahko lažje našli. Ne pozabite na primerne slike, ki bodo obiskovalcem polepšale izkušnjo na strani. Vsakdo rad gleda lepe slike, a vendar je potrebno paziti, da slike niso prevelike, saj se bo v nasprotnem primeru stran nalagala počasneje. Če bodo slike premajhne pa to lahko pomeni slabšo kvaliteto, kar prinese slabo izkušnjo na strani. Najti je torej treba pravo razmerje med velikostjo in kvaliteto slike.

Ko imate pripravljenega dovolj besedila in slik je potrebno razmisliti o barvah vaše bodoče spletne strani. Te morajo biti usklajene s celotno podobo in obliko strani, ter nekako tudi ustrezati panogi vašega podjetja. Ideje glede barv in celovitega dizajna vaše strani je po navadi najboljše prepustiti strokovnjakom, ki se s tem vsakodnevno srečujejo.

Razvoj in izdelava spletne strani

Sam razvoj in izdelava spletne strani mora biti prilagojena vašim potrebam. Ali potrebujete enostavno stran, ki bo služila le kratki predstavitvi vašega podjetja? Mogoče potrebujete spletno trgovino, kjer boste lahko prodajali svoje izdelke po celi Sloveniji ali celo Evropi? Ali pa mogoče želite spletno stran, kjer se stranke lahko registrirajo in opravljajo določene specialne aktivnosti. Možnosti je neskončno.

Od vaših želja in potreb je odvisna cena in tudi čas izvedbe projekta. Vsekakor je pomembno, da zadevo prepustite usposobljenim profesionalcem, ki bodo dostavili kvalitetno rešitev primerno denarnemu vložku.

Testiranje

Ko je glavni razvoj dokončan in je izdelek že praktično pripravljen, da gre v svetovni splet, je potreben še korak, ki ga marsikdo zanemari. Vedno je nujno opraviti intenzivno testiranje delovanja spletne strani. Ne glede na to ali gre za enostavno predstavitveno stran ali zahtevno spletno trgovino. Testirati je potrebno vse funkcionalnosti, ki jih končni produkt nudi. Le na takšen način bomo 99% prepričani, da vse deluje brez težav in je pripravljeno za končno stranko. Kaj pa tisti 1% boste vprašali? Kljub nešteto testov in poskusov se lahko zgodi, da pride do nepričakovane napake, zato je izredno pomembna zadnja točka tega članka.

Seznam za testiranje

Podpora

Po tem, ko je stran uspešno objavljena na svetovnem spletu, je ključnega pomena, da imate s strani vašega izdelovalca spletne strani zanesljivo podporo. Če se zaradi nepredvidljivih dogodkov zgodi, da ima spletna stran težave, morate to težavo v najkrajšem možnem času odpraviti. Težave so lahko zelo redke a vendar je potrebno misliti na vse.

Bolj pogosto kot napake, se dogaja, da je stran potrebno posodobiti. Živimo namreč v svetu, kjer so spremembe stalnica. Enako, oziroma še bolj, to pomeni v digitalnem svetu, kjer se spremembe dogajajo praktično vsako sekundo. Redne posodobitve vam zagotavljajo varnost in prepričanje, da gre vaša stran s korakom v čas. Dober digitalni poslovni partner vam bo poleg naštetega pomagal tudi z nalaganjem morebitnih novih vsebin na splet in na splošno nudil pomoč pri vsakodnevnem delu.

Če si želite profesionalnega pristopa, kvalitetnih rešitev in prijaznih ljudi nas kontaktirajte še danes.

Izdelava spletne strani proces pri BeDigital
Avtor članka:
Sandi Benec
BeDigital, lastnik
cross